Over Mij

Statement

 

Mijn naam is Tom Teggeler. Ik ben een Nederlandse beeldhouwer/ fotograaf die werkt in een figuratieve, organische stijl.

 Ongeveer 25 jaar geleden begon ik met klei sculpturen te boetseren en maakte daarnaast allerlei design meubels. Na vele jaren besloot ik te beginnen met het maken van bronzen beelden en ging mijn interesse meer uit naar kunst dan naar design.
  In 2006 na mijn aanvraag voor de Academie voor Kunsten (AKI / Artez in Enschede) heb ik vele wegen bewandeld en na verloop van tijd was mijn interesse zeer gericht op land-art. Ik heb ingrepen in de natuur gedaan en gebruikte fotografie als kunstvorm en als documentatie voor mijn interventies.
  In mijn leven heb ik mijn metaalvaardigheden in de procesindustrie behaald en daarom is mijn progressie ongeveer 4 jaar geleden over gegaan op metalen sculpturen.
  De reden waarom mijn kunst te maken heeft met de natuur, is de noodzaak van mij om een dieper inzicht in het leven zelf te zoeken, uit te drukken en te ontwikkelen. Daarom legt mijn beeldhouwkunst verschillende invalshoeken van het leven en zijn verval in zijn eigen energetische expressie uit. De vaardigheden die ik gebruik, laat me toe om in deze complexiteit te zoeken en te vertalen in een nieuwe taal die mijn sculpturen vormen.
 Het is een spannende inzet om te onderzoeken en te evolueren in het gebruik van de natuur. Het creëert een originele manier van beeldhouwen. Zoals ik hoop dat het de kijker inspireert om te voelen dat alles verbonden is.

 

Tom Teggeler.

 

Vita

-ong. 20 jaar of ervaring in metaal werkzaamheden.

 

-2006-2011 Art school AKI-Artez Enschede.